CONVOCATÒRIA DE PARTICIPACIÓ per a l’expo d’octubre «DE MAR. Fotografies d’Arenys: litoral, mar, ports i platges»

Fotografia de Miquel Casals

Data inici
dj. 23 juny 2022

Hola a tothom! Un any més us convidem a participar en l’exposició central de l’entitat que s’obrirà al pùblic durant el mes d’octubre d’aquest any 2022 al C.C.Calisay.

Enguany l’AFA vol dedicar la seva expo a un dels protagonistes de la vida arenyenca: el mar i el seu litoral. Però ho volem fer des de l’òptica més humana possible, representant al màxim totes les activitats que l’ésser humà desenvolupa al voltant d’aquest element cabdal a la nostra vida. És per això que posarem l’accent a la figura humana perquè, al final, l’exposició acabi sent ampli document fotogràfic de vivències al nostre litoral. Esperem que el projecte us engresqui tant com a nosaltres.

 

TEMA

 • Donar una visió del mar i del litoral arenyenc a través de les activitats humanes que s’hi desenvolupen.
 • No es tracta tant de fotografiar paisatges o detalls com de retratar l’ús que es fa del paisatge urbà i natural del litoral i de les instal·lacions a ports, espigons i platges.
 • El projecte inclourà un text introductori i una mena de text temàtic que reflexioni sobre les activitats documentades a cada part de la sala, així com una petita cartel·la indicant l’autoria al costat de cada fotografia.
 • Creiem que l’expo pot encabir entre 30 i 40 imatges.
 • Serà obligatori que a les fotografies aparegui la figura humana, per evitar postals, postes de sol… Es tracta d’un treball de documentació estètic sobre les activitats humanes relacionades amb el litoral.

 

NORMES

 • Cal fer les fotografies amb càmera fotogràfica, no amb mòbil.
 • Fotografies a COLOR o en BLANC I NEGRE. L’enquadrament pot ser vertical o apaisat.
 • Es poden presentar fins a 3 imatges, però en tots els casos la Comissió haurà de seleccionar entre 1 i 2 imatges, segons sigui la participació i la disposició a la sala.
 • L’AFA realitzarà totes les còpies fotogràfiques a 40 x 50 cm AMB PASPARTÚ DIGITAL BLANC. Els arxius s’hauran de presentar amb el costat més llarg a 5000 píxels i una definició de 254 píxels/polsada (ppp o ppi). Per tal de donar coherència a l’exposició, els membres tècnics de la Comissió es reserven el dret a ajustar els paràmetres del paspartú blanc si és que l’autor/a ha decidit presentar-los digitalment a l’original. La imatge es pot presentar sense paspartú i la mateixa Comissió aplicarà les proporcions més adeqüades al paspartú digital blanc.
 • Les còpies les encarregarà, recollirà i costejarà l’AFA.

 

CALENDARI

 • Comunicat: el dijous 23 de juny
 • Inscripció de participació i pre-elecció de temàtiques: fins al divendres 8 de juliol mitjançant correu electrònic a l’adreça info@afaarenys.cat indicant nom i preferència temàtica.
 • Repartiment definitiu de temàtiques: el divendres 15 de juliol.
 • Primer plaç de lliurament d’originals: 28 d’agost (pels que van per feina) i data límit de lliurament dels originals (improrrogable): entre el 5 i l’11 de setembre.
 • L’exposició estarà oberta al públic a la sala d’exposicions del Centre Cultural Calisay del 7 al 30 d’octubre de 2022 (consulteu els horaris de la sala).

 

GRUPS TEMÀTICS

 1. Activitat pesquera: llotja de pescadors, barques i vaixells de pesca…
 2. Navegació: activitats a embarcacions lúdiques, Base naval i de salvament…
 3. Treball de drassanes: artesans, operaris de la indústria naval, mecànics de manteniment
 4. Banyistes de platja
 5. Turisme de costa
 6. Menjar al mar: xiringuitos, restaurants de costa
 7. Esportistes de mar: clubs nàutics i de pesca, rem, optimist, surf, paddle surf…
 8. Esportistes de costa: pesca de platja i d’espigó, runners, senderisme de litoral, gimnàstica estàtica, ioga, ciclisme…
 9. Activitats culturals: representacions històriques (La Pesta, desembarcaments de Miquelets…), Festa del Carme, Biblioplatja, Cinema a la fresca…

 

IMPORTANT

Degut a que la figura humana serà protagonista de l’expo, i atenent a la Llei de Protecció de Dades i de la Intimitat, s’haurà d’anar amb compte amb el tema dels permisos pel que respecta a les persones que apareguin a les fotografies quan aquestes siguin reconeixibles i, sobretot, quan siguin menors d’edat. Recomanem al soci que, sempre que sigui possible, incorpori familiars o persones properes amb qui sigui factible acordar un permís de reproducció.

L’AFA facilitarà un mini DOSSIER d’un full explicant el projecte i un full de cessió de reproducció de la imatge.

 

OBERTAMENT

La Comissió tindrà en compte les preferències de cadascú a l’hora d’assignar grup temàtic a cada participant, però es reserva el dret a proposar algun dels temes que quedin bacants als participants que s’hi avinguin. També estem oberts a discutir la classificació dels temes i a ampliar, si ho trobeu necessari, el llistat de partida. Esperem la vostra participació i col·laboració!


Publicat el: dj., 23/06/2022 - 09:41